Home » Overige financieringen

Overige financieringen

In onze halfjaarlijks bijgewerkte publicatie vindt u een overzicht van diverse subsidies en fondsen op het gebied van erfgoed, landschap, maar ook bijvoorbeeld verduurzaming en leefbaarheid.

Daarnaast willen u hieronder nog wijzen op een aantal specifieke regelingen.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Herbestemming

Er zijn diverse regelingen voor herbestemming. Wilt u meer weten, neem dan contact met ons op.

Een selectie van de beschikbare regelingen vindt u hier:

  • Subsidie voor het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek naar herbestemming. Deze subsidie is ook voor niet rijksmonumenten (alle gebouwen met cultuurhistorische waarde, zijnde niet reguliere woonhuizen); aanvraag indienen tussen 1 oktober en 30 november. Minimaal 10.000 en maximaal 25.000, 70% van de subsidiabele kosten. Meer informatie vindt u hier.
  • Wind- en waterdichtregeling, om uw pand te beschermen tegen weersinvloeden en versnelde veroudering van de bouwelementen. Er kan minimaal 10.000 en maximaal 50.000 worden aangevraagd, met een mogelijke toekenning van 70% van de subsidiabele kosten. Meer informatie vindt u hier.
  • Restauratie en herbestemming rijksmonumenten. De restauratiesubsidie van de provincie Groningen kent een plus voor herbestemmingsmaatregelen. Wilt u hierover meer informatie, klik dan hier.

 

Verduurzaming

Ook voor verduurzaming zijn diverse regelingen beschikbaar. Wilt u meer weten, neem dan contact met ons op.

Een selectie van de beschikbare regelingen vindt u hier:

  • Bent u eigenaar van een koopwoning en is deze woning uw hoofdverblijf? Dan kunt u gebruik maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).Dat kan met een investering in een warmtepomp, zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet en met 5 typen isolatiemaatregelen. U vraagt deze subsidie na afloop van de werkzaamheden aan. Meer informatie vindt u hier.
  • De Waardevermeerderingsregeling Groningen is bedoeld als compensatie voor overlast door aardbevingsschade. De subsidie kan worden aangevraagd voor verschillende energiebesparende en energieopwekkende maatregelen. Lees hier verder.
  • De Energiebespaarlening is een regeling, waarbij huiseigenaren tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen zoals dak-, vloer- en gevelisolatie, isolatieglas en zonnepanelen. Meer weten? Kijk op de website van het Nationaal Warmtefonds.