Home » Nieuws » Goed nieuws voor inwoners voormalige gemeente De Marne!

Goed nieuws voor inwoners voormalige gemeente De Marne!

Op 30 juni heeft de gemeenteraad van Het Hogeland de ‘facetbeheersverordening Gebouwd Erfgoed Het Hogeland’ vastgesteld. Deze facetbeheersverordening is van toepassing voor de kernen van de voormalige gemeente De Marne. Op 22 juli 2021 treedt deze beheersverordening in werking.

Voor inwoners van deze kernen (Eenrum, Hornhuizen, Houwerzijl, Kloosterburen, Leens, Mensingeweer, Niekerk, Pieterburen, Schouwerzijl, Ulrum, Vierhuizen, Warfhuizen, Wehe-den Hoorn, Westernieland, Zoutkamp en Zuurdijk) betekent dit dat als hun pand in deze beheersverordening is aangeduid als karakteristiek gebouw, er mogelijk aanspraak gemaakt kan worden op de Subsidieregeling regulier onderhoud karakteristieke panden en gemeentelijke monumenten Groningen (SOK).

Wilt u weten of uw pand is opgenomen als karakteristiek in deze beheersverordening? Dat kunt u vinden op ruimtelijkeplannen.nl. Wij hebben voor deze website een handleiding gemaakt om u te helpen de status van uw pand te achterhalen. Mocht u er niet uitkomen of heeft u andere vragen over uw erfgoedpand of de subsidieregeling? Neem dan vooral contact met ons op!