Home » Nieuws » Vergoedingsregeling duurzaamheidsadvies voor monumenteigenaren verlengd

Vergoedingsregeling duurzaamheidsadvies voor monumenteigenaren verlengd

Het Restauratiefonds biedt sinds 2020 via de vergoedingsregeling voor duurzaamheidsadvies ondersteuning aan eigenaren van monumenten die hun pand willen verduurzamen. Via het fonds is korting te krijgen op de adviezen als het gaat om het verduurzamingsproces. Zo’n advies maakt de duurzaamheidsmogelijkheden concreet. Het Restauratiefonds werkt hiervoor samen met adviseurs die gespecialiseerd zijn in het verduurzamen van monumenten en volgens de duurzaamheidsrichtlijnen van Stichting ERM werken.

De vergoedingsregeling voor duurzaamheidsadvies is onlangs verlengd. Om zoveel mogelijk eigenaren te kunnen ondersteunen met een financiële tegemoetkoming kan een eigenaar 50% van het factuurbedrag vergoed krijgen, met een maximum van € 500,00 voor een Quickscan en een maximum van € 1.000,00 voor een Haalbaarheidsonderzoek of Maatwerkadvies.

Voorafgaand aan het inwinnen van een duurzaamheidsadvies kan een eigenaar zich op verschillende manieren oriënteren en de eerste inzichten in de verduurzamingsmogelijkheden krijgen. Op de website Monumenten.nl komt veel kennis van gespecialiseerde duurzame monumenten adviseurs samen. Ook is daar de Zelfscan Duurzaam Monument te vinden. Deze gratis online tool die de Groene Grachten en het Restauratiefonds ontwikkelden geeft in een oogopslag de mogelijkheden weer voor het monument.

Meer weten? Lees hier dan het hele artikel van het Restauratiefonds.

Foto: Janna Bathoorn