Home » Nieuws » Terugblik Erfgoedloketfair in Warffum op 30 juni

Terugblik Erfgoedloketfair in Warffum op 30 juni

Op donderdag 30 juni was het zover en werd er weer een ‘normale’ Erfgoedloketfair gehouden, georganiseerd door Erfgoedloket Groningen. Een langdurige, fikse regenbui dreigde roet in het eten te gooien, maar de bezoekers lieten zich daardoor niet tegenhouden! Honderden gasten kwamen af op de informatiemarkt en de lezingen in openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum.

De bezoekers konden informatie krijgen over subsidies voor hun erfgoedpanden (monumentaal én karakteristiek pand), vergunningen, verduurzaming, onderhoud en ondersteuning als je te maken hebt met mijnbouwschade. Een breed scala aan onderwerpen dus, aangevuld met standhouders die uitleg gaven over bijvoorbeeld het bestrijden van ongedierte, historisch schilderwerk, ambachtelijk timmer- en restauratiewerk, restauratieplannen, herbestemming- en verduurzamingsadvies, hergebruik van materiaal en het maken van (meerjaren)onderhoudsplannen. Maar ook een smederij was onder andere van de partij, de Vereniging Groninger Monument Eigenaren, Nationaal Coördinator Groningen, Agroprogramma, provincie Groningen en gemeenten Oldambt en Groningen, Bond Heemschut, Monumentenwacht Groningen, Stut-en-Steun en natuurlijk het Erfgoedloket Groningen zelf.
Er was bovendien een lezingenprogramma, waarbij vooral de lezingen over hoe te starten met het verduurzamen van je pand en de subsidiemogelijkheden voor karakteristieke en monumentale panden druk werden bezocht.

Al met al zijn er veel vragen gesteld aan de standhouders en sprekers, we hopen dat we u hebben kunnen helpen! Volgend jaar wellicht weer een Erfgoedloketfair, maar tot die tijd raden wij u vooral aan om eens een kijkje te nemen op de websites www.erfgoedloketgroningen.nl of erfgoedloketfair.nl. Daar staat veel informatie die handig is voor erfgoedeigenaren, waaronder een kennisbank, bibliotheek en bioscoop.

Komt u er niet uit, neem dan contact op met Erfgoedloket Groningen. Vanwege grote drukte en de vakantieperiode kan het echter wel wat langer duren dan normaal voordat u een reactie krijgt op uw vragen.

Het Erfgoedloket Groningen is het kosteloze informatie- en steunpunt voor eigenaren en bewoners van monumentale en karakteristieke panden in het aardbevingsgebied. Speciaal voor diegene die te maken heeft met mijnbouwschade en biedt ondersteuning en advies als het gaat om vragen over schadeherstel en versterking. Daarnaast is er voor deze erfgoedeigenaren en bewoners ook andere informatie beschikbaar, bijvoorbeeld over onderhoud en restauratie, financiering en subsidies of duurzaamheid en herbestemming.