Home » Nieuws » Woonhuissubsidie aanvragen kan tot en met 30 april!

Woonhuissubsidie aanvragen kan tot en met 30 april!

Vanaf 1 maart tot en met 30 april 2023 kunt u als particuliere eigenaar van een rijksmonument met woonfunctie zelf subsidie aanvragen voor in 2022 gemaakte instandhoudingskosten, via cultureelerfgoed.nl. Zorg dat u alle benodigde facturen en andere documenten digitaal (ingescand) klaar heeft staan. Wat u nodig heeft vindt u in de checklist. U logt in met uw DigiD en begint direct met het invullen van de aanvraag.

Let op: Het formulier dient in één sessie te worden ingevuld. U kunt de aanvraag niet tussentijds opslaan om op een ander moment verder te gaan. Het is van belang dat u in ieder geval elke 15 minuten een handeling verricht, want na 15 minuten inactiviteit wordt u automatisch uitgelogd.

Vraagt u voor het eerst woonhuissubsidie aan? Onderstaande handige video van de RCE helpt u op weg! Bekijk deze alvast van tevoren of houd de video bij de hand tijdens uw aanvraag

Online informatiebijeenkomst woonhuissubsidie

Doet u dit jaar een aanvraag voor de woonhuissubsidie en wilt u meer informatie? Op dinsdag 14 maart van 17.00–17.45 uur organiseert de RCE een bijeenkomst voor eigenaren van rijksmonumenten met een woonfunctie. Tijdens dit webinar vertellen zij onder andere voor welke onderhoudsmaatregelen u subsidie kunt aanvragen en geven ze praktische tips voor het indienen van een aanvraag.

Meer informatie over het webinar en het aanmeldformulier vindt u in de agenda op cultureelerfgoed.nl. Als u vragen heeft, stel ze via het aanmeldformulier. Dan verwerken ze de antwoorden in de presentaties.

Mocht u niet kunnen op 14 maart? Na afloop is de bijeenkomst online terug te kijken!