Home » Nieuws » Nieuwe ronde provinciale subsidies voor rijksmonumenten!

Nieuwe ronde provinciale subsidies voor rijksmonumenten!

De subsidie voor regulier onderhoud aan Rijksmomumenten in het aardbevingsgebied (RORG) kunt u tussen 1 juli en 31 december 2020 aanvragen. Deze subsidie is bedoeld voor regulier onderhoud aan rijksmonumentale gebouwen in de aardbevingsgemeenten (in dit geval de (voormalige) gemeenten Appingedam, Bedum, Delfzijl, Eemsmond, De Marne, Groningen, Loppersum, Midden-Groningen, Oldambt, Ten Boer en Winsum) in de provincie Groningen. Per rijksmonument met woonfunctie kan maximaal één aanvraag worden ingediend. Het drempelbedrag van de werkzaamheden is €1.000,- en u kunt tot €35.000,- aan subsidiabele kosten aanvragen. Daarvan is de hoogte van de subsidie 70%.

De volledige regeling RORG met bijbehorende voorwaarden kunt vindt u hier.

Ook de subsidie regeling voor groot onderhoud en restauratie aan rijksmonumenten (GRRG) heeft een nieuwe ronde. Deze gaat in op 21 juli, u kunt uw aanvraag tot 15 oktober indienen.

In de GRRG zijn een aantal wijzigingen ten opzichte van eerdere versies, zo is het bijvoorbeeld in deze ronde ook mogelijk om subsidie aan te vragen voor groene rijksmonumenten! Een andere belangrijke wijziging is dat de subsidie niet langer alleen kan worden aangevraagd door de eigenaar, maar ook door een derde partij die verantwoordelijk is voor de instanthouding van het rijksmonument.

De volledige regeling GRRG met bijbehorende voorwaarden vindt u hier.

Heeft u behoefte met één van onze adviseurs contact te hebben over uw subsidie-aanvraag? Vul dan het contactformulier in op onze website, of stuur ons een e-mail.