Home » Nieuws » Erfgoedloket Groningen nu ook voor karakteristieke panden

Erfgoedloket Groningen nu ook voor karakteristieke panden

Het Erfgoedloket Groningen is er vanaf nu ook voor eigenaren en bewoners van een karakteristiek pand in het aardbevingsgebied. Zij kunnen kosteloos ondersteuning krijgen van onze deskundige medewerkers bij vragen over schadeherstel en versterking. Ook met vragen over subsidieregelingen, vergunningen, onderhoud, restauratie en procedures kan deze groep mensen bij het Erfgoedloket Groningen terecht.

Het Erfgoedloket Groningen is al sinds 2017 beschikbaar voor eigenaren/ bewoners van monumenten. Door een subsidie vanuit de provincie Groningen mogen we onze diensten nu ook aanbieden aan zo’n 7.000 eigenaren/ bewoners van karakteristieke panden.

Wij verwachten veel vragen. Sinds het bestaan van het Erfgoedloket Groningen worden wij namelijk steeds vaker ook benaderd door eigenaren en bewoners van karakteristieke panden. Daaruit blijkt dat het uitbreiden van onze dienstverlening noodzaak is: mensen zoeken steun in de procedures, willen onafhankelijk advies bij versterking of schadeherstel en vragen om informatie over financiële regelingen bij onderhoud of verduurzaming hun karakteristieke pand.

Onze ondersteuning bestaat natuurlijk uit beantwoording van vragen door onze ervaren erfgoedadviseurs, onder andere met een huisbezoek als daar behoefte aan is. Daarnaast hebben wij op onze nieuwe website (www.erfgoedloketgroningen.nl) ook informatie over karakteristieke panden opgenomen. En u kunt in 2021 een brief van ons verwachten met informatie over de (nieuwe) financiële regelingen voor karakteristieke panden plus een uitnodiging voor onze (digitale) informatiebijeenkomsten.